İtalya'da Yaşam

İtalya’da Yaşamak İçin En Güzel 7 Şehir

"İtalya'da Yaşamak İçin Hangi Şehri Tercih Etmeliyim?" Diye Soranlar İçin 7 Destinasyon Önerisi

İtalya’da yaşamak; tarih boyu çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, sanat tarihinin en önemli eserlerine ilham olmuş, muhteşem manzaralarıyla görenleri kendine hayran bırakmış, moda ve gastronominin başkenti haline gelmiş, zengin kültürüyle herkesin ziyaret etmek istediği capcanlı bir ülkede yaşamak anlamına gelir.

İtalya’da kuzeyden güneye doğru indiğinizde bambaşka kültürlerle ve yaşam tarzlarıyla karşılaşabilirsiniz. Birbirine komşu şehirlerde bile birbirinden farklı diller konuşulup, farklı yemekler yeniyor olabilir.

İtalya’da yaşamak, üniversite okumak veya çalışmak istiyorsanız ama nerede olacağına karar veremediyseniz, karar verme sürecinizde bu listemizden faydalanabilirsiniz.

Milano

1. Milano

Endüstri ve iş dünyasının merkezi olan Milano İtalya’da yaşanabilecek en güzel şehirlerden biridir. Büyük şehir hayatını sevenler için, yıl boyunca keşfedilmeyi bekleyen onlarca müze, sergi ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapar. Milano’da dünyanın her yerinden farklı lezzetler sunan restoran ve kafeler bulabilirsiniz. Şehir merkezinde her yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Şehirde araba kullanmak yerine yürümek, bisiklete binmek veya toplu taşıma kullanmak daha kolay olacaktır. Milano yakınlarındaki Como ve Maggiore göllerine gidip güneş ve kumların tadını çıkarabilirsiniz.

İtalya’nın finans, moda, sanat, medya ve teknoloji başkenti olan Milano’da çeşitli sektörlerde staj ve iş imkanları bulma şansınız bir hayli yüksektir. Ülkenin en büyük öğrenci popülasyonuna sahip bu şehirde İtalya’nın en prestijli üniversitelerinden Politecnico Di Milano, Università degli Studi di Milano, Università Cattolica del Sacro Cuore, Università Commerciale Luigi Bocconi, Università degli Studi di Pavia, University of Milano-Bicocca bulunmaktadır.

2. Padova

Veneto bölgesinde, Venedik’in hemen batısında kalan Padova, diğer İtalyan şehirlerine kıyasla daha düşük kiralara ev bulabileceğiniz bir şehirdir. Dünya çapında sanatçıları ağırlayan Geox Stadium’da çeşitli şovlar ve etkinliklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Kompakt bir şehir olan Padova’da ihtiyacınız olan her yere yürüyerek ulaşabilirsiniz. Eğer yürümek istemezseniz bisiklet ve toplu taşımadan faydalanabilirsiniz.

Padova’dan Venedik’e trenle 30 dakikada ulaşabilirsiniz. Uluslararası yolculuklarınız için Venedik Marco Polo Havaalanından bilet alabilirsiniz, böylece çoğu Avrupa şehrine seyahat edebilirsiniz.

Nüfusun yüzde 30’unun öğrenci olduğu bu şehirde, 1222’den beri çeşitli disiplinlerde eğitim veren ve 45’ten fazla İngilizce eğitim programı olan Università di Padova bulunmaktadır.

3. Pisa

İtalya’da yaşamak isteyen herkesin rüyalarını süsleyen yemyeşil Toskana bölgesinin en ekonomik şehri Pisa’dır. Floransa ve Lucca’yla karşılaştırıldığında ev kiraları daha düşüktür. Pisa, Floransa kadar büyük bir şehir olamamasına rağmen büyüleyici sarayları ve sanat eserleriyle şirin bir Ortaçağ şehridir.

Toskana’nın en büyüğü olan Galileo Galilei Havaalanından çeşitli ulusal ve uluslararası destinasyonlara uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Şehrin hem yanındaki Migliarino – San Rossore – Massaciuccoli Milli Parkında günlük yaşamınızdan kaçıp doğayla iç içe bir gün geçirebilirsiniz.

Pisa; yıllar boyunca astronomi, fizik ve çeşitli bilim alanlarında başarılı mezunlar yetiştirmiş Università di Pisa‘ya ev sahipliği yapmaktadır.

4. Verona

VeronaShakespeare’in ölümsüz eseri Romeo ve Juliet’in romantik şehri olan Verona, aynı zamanda sayısız kaleleri, muhteşem kiliseleri ve tarihi eserleriyle İtalya’da yaşamak isteyenlerin tercih edebileceği en güzel şehirlerden biridir. Şehrin merkezinde yer alan, 1. YY’da Antik Romalılar tarafından inşa edilmiş Arena’da yıl boyu çeşitli konser, opera ve tiyatro gösterilerine katılabilirsiniz.

Şehirde öğrencilerin yer alabileceği birçok okul ve eğlence etkinliği düzenlenir. Her yıl İtalyan bisiklet yarışı Giro d’Italia’nın bir etabı Verona’da gerçekleştirilir. Her yıl Nisan ayında gerçekleştirilen uluslararası şarap festivali ve fuarı Vinitaly’i de Verona’da ziyaret edebilirsiniz.

Verona şehri çeşitli tren istasyonları, otobüs seferleri ve Verona Havaalanıyla birçok farklı Avrupa şehrine bağlıdır. Yakınlardaki Garda Gölü’ne tren vasıtasıyla 15 dakikada, Venedik’e ise bir saatte ulaşabilirsiniz.

Università di Verona‘da hem İngilizce hem İtalyanca bölümlerde çeşitli alanlarda eğitim alabilirsiniz.

5. Bologna

Emilia-Romagna bölgesinin en büyük şehri Bologna, kırmızı tuğlalarla bezenmiş mimarisinden ötürü “Kızıl Şehir” olarak da bilinmektedir. İtalya’nın en büyük tarih merkezlerinden biri olan şehirde görmeye değer birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Mutfağıyla ünlü Bologna’da, İtalya’nın en lezzetli yiyeceklerinden lazanya, tagliatelle al ragù, tortellini ve mortadellanın tadına bakabilir; İtalya’da yaşamanın tadını çıkarabilirsiniz. Araba ve motosikletlere ilginiz varsa her yıl düzenlenen Bologna Motor Show’a gidebilir, ayrıca Lamborghini Müzesi ve Ducati müzesinde keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Çevre şehirleri ziyaret etmek isterseniz, tren vasıtasıyla Floransa’ya yaklaşık 30 dakikada; Roma, Genova, Milano, Venedik gibi şehirlere de bir buçuk-iki saatte ulaşabilirsiniz.

Bologna’da okumayı düşünüyorsanız Batı’nın en eski üniversitesi olan Università di Bologna‘nın İngilizce ve İtalyanca bölümlerinden birini tercih edebilirsiniz. Endüstriyel açıdan gelişmiş olan bu şehirde hem İtalyan hem de uluslararası öğrenciler için çeşitli staj ve kariyer fırsatları bulunur.

6. Napoli

Napoliİtalya’nın üçüncü en büyük şehri olan Napoli; yalnızca Campania bölgesinin değil, aynı zamanda ekonomik, kültürel ve bilimsel başkenti olduğu Güney İtalya’da yaşamak isteyenler için harika bir seçimdir. Vezüv yanardağının eteklerinde yer alan ve binlerce yıl önce volkanik patlamalarla taşlaşmış antik kent Pompeii, şehrin mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biridir. Şehirde toplu taşıma kullanmak istiyorsanız, otobüse, metroya, tramvaya veya finikülere binebilirsiniz.

Mayıs ayında gerçekleştirilen Maggio dei Monumenti etkinliğinde şehirdeki tüm müzeleri hiçbir ücret ödemeden gezebilirsiniz. Ya da pizza festivaline katılıp dünyanın en iyi pizzalarının tadını çıkarabilirsiniz. Feribotla Capri Adası’na gidebilir, trenle yalnızca bir saat uzaklıktaki Amalfi Sahili’nde büyülü manzaraların keyfini sürebilirsiniz.

Napoli’de üniversite okumak isteyenler Università di Napoli Federico II veya Università di Napoli L’Orientale okullarında eğitim alabilirler.

7. Roma

Dünyanın belki de en ünlü şehirlerinden olan Roma aynı zamanda İtalya’nın en çok tarihi eser barındıran ve en çok turist alan şehridir. 2.500 yıldan fazladır farklı medeniyetlere ev sahipliği etmiş bu şehir, Antik Roma tarihinin bütün büyüsünü İtalya’da yaşamak isteyenler için en iyi seçim olacaktır. 50’den fazla müzesi ve 900’den fazla kilisesiyle şehirde görülecek birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Teatro Dell’Opera di Roma, Vittorio Emmanuele Anıtı, Roma Forumu, Pantheon, Colloseum, Sistine Şapeli ve Trevi Çeşmesi mutlaka görülmesi gereken turistik alanlardır. Yıl boyu süren sanat, müzik ve spor festivalleriyle Roma’da her gün kutlamalar yapıldığına şahit olabilirsiniz. Ayrıca dünyanın en küçük ülkesi ve Katolik inancının kalbi olan Vatikan da Roma’da bulunmaktadır.

Roma’da en aktif olarak kullanılan toplu taşıma araçları otobüs, metro ve tramvaydır. Aylık kullanılabilen toplu taşıma kartlarını uygun fiyatlara alabilirsiniz.

Roma’da yaşamak ve üniversite eğitimi almak istiyorsanız Università degli Studi di Roma Tre veya Università degli Studi di Roma Tor Vergata‘da çeşitli disiplinlerde İngilizce veya İtalyanca olarak eğitim alabilirsiniz. Eğer tıp eğitimi almak isterseniz Sapienza Università di Roma veya Università Campus Bio-Medico‘yu tercih edebilirsiniz.

Detaylı bilgi almak ve başvuru, kayıt işlemleri, vize ve oturma izni ve konaklama hizmetlerini öğrenmek için +90 216 414 24 15 ve +90 532 384 24 15 numaralardan bizi arayabilir, Online Randevu Formunu doldurabilir veya kadikoy@pisaedu.com ’a mail atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
× Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?