İtalya'da Yaşam

İtalya’da Okumak İçin 10 Neden

Neden İtalya'da Eğitim Almalısınız?

İtalya’da okumak için 10 neden yazımızda İtalya’nın neden Avrupa’daki en iyi seçeneklerden biri olduğunu sizlerle paylaşıyoruz.

İtalya’da Okumak Rönesans’ın Doğduğu Topraklar, Dünyanın En Çok Turist Çeken Beş Ülkesinden Birinde Eğitim Almak

Rönesans (Yeniden Doğuş), Orta Çağ ve Reformasyon arasındaki tarihi dönem olarak bilinir. Bu çağ uzun zamandır geriye düşmüş olan Avrupa’nın ticaret ve coğrafi keşiflerle yükselişinin öncüsü olmuştur. Rönesans bu dönemin başlangıcı sanatsal ve bilimsel gelişmeyi ifade eder. İlk kez İtalyan sanatçı Giorgio Vasari tarafından Vite’de kullanılmış, 1550 yılında basılmıştır. İtalya’da doğan bu akım tüm Avrupa’yı yeniden şekillendirmiştir.

İtalya’ya her yıl 50 milyondan fazla turist ziyaret gerçekleştirmektedir. İtalya’da okumak, her yıl binlerce turist ağırlayan bir ülkede eğitim almak demek. Venedik şehri, her biri birbirinden güzel eski kiliselerle doludur. Rönesans’ın başkenti Floransa ününü Uffizi Sanat Galerisinde bulunan görkemli resimlere borçludur. Dünyanın en büyük koleksiyonları Vatikan Müzesinde yatmaktadır. Katolik kiliselerin sanat tarihinin şifrelerini adımlarınız ile çözebilirsiniz. Kolezyum ve Trevi Çeşmesi’ni ziyaret etmeden ölmek mümkün değildir. 3000’den fazla heykel ve kule ile donatılan Duomo Katedrali Milano’yu simgelemektedir. Unesco Dünya Miraslar listesinde yer alan Trulli ismi verilen değişik mimari yapılan güneyin incisidir.

Dünyanın En Eski Üniversitesi Kızıl Şehir Bologna’da Bulunmaktadır

1088’de kurulan en köklü ve eski üniversite olan Bologna Üniversitesi‘nin, 4 farklı şehir ve Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te kampüsleri bulunmaktadır. Orta Çağ mimarisinin her izini görebileceğiniz şehirde binaların kızıl olması, şehre ‘Kızıl Şehir’ ismini kazandırmıştır. Güncel İstatistiklere göre üniversitenin aktif 80 bin üzerinde öğrencisi bulunmaktadır. Her yer bir kiremit rengi ve kızıl tonun her yere hakim olması oldukça etkileyicidir.

QS World Universtiy Ranking tarafından yapılan değerlendirme ile dünyanın en iyi ilk 100 üniversitesi arasında yerini almıştır.

Düşük Harçlar Yüzde 100 İngilizce Eğitim Geniş Burs Seçenekleri

İtalya’da en az 200 tane program yüzde 100 İngilizce olarak okutulmaktadır. Öğrencilerden İngilizce programlar için vize sürecinde İtalyanca dil yeterliliği belgesi istenmemektedir. Lisans düzeyinde ve Master düzeyinde başvurular için IELTS ve TOEFL düzeyinden belirli skorlar göstermek gerekmektedir. IELTS için en az 5.0-5.5 TOEFL için en az 80 olmalıdır. Birçok okulda Native İngilizce Speaker olan hocalar bulunmaktadır. İtalyan hocalar, Master ve Doktora programlarını birçok anadili İngilizce olan ülkelerde tamamlamışlardır. İtalya’da okumak düşük harçlarla en iyi okullarda okumak ve burs alma şansına sahip olmak demek.

Devlet üniversitelerinde yıllık okul harçları ailenin gelir durumuna göre belirlenir, 156-2500 Euro arasında değişmektedir. Yaşanan kur dalgalanmaları nedeniyle Türk öğrenciler ortalama yıllık 1000 Euro ödemektedir. İtalya’nın 20 bölgesinde de Devlet bursları bulunur. Burs destekleri öğrencilerin birçok giderini karşılamaktadır. Burslar bölgelere göre değişiklik gösterdiği için kabul alınan ve eğitime başlanacak okula göre değişiklik göstermektedir.

Akdeniz’in Sıcak İnsanları

İtalya’da okumak, Akdeniz’in sıcak kanlı insanlarıyla yeni bir kültür öğrenmek demek. Dünyada yaşam kalitesinin en yüksek olduğu ülkelerden biri olan İsviçre’nin güneyinde ve İtalya’nın her bölgesinde konuşulan İtalyanca 61 milyon kişi tarafından kullanılmaktadır. Akdeniz’in en sıcak insanları, güler yüzlü ve mutfağı ile ünlü olan İtalyan dostlarla herkes tanışmalıdır. Avrupa’nın diğer insanlarına yemek yapmayı öğrettiği iddia edilen İtalyanlar ile paylaşacak çok şey vardır.

Türkiye’nin Avrupa’daki İkinci Büyük Ticaret Ortağı

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Massimo Giani’nin basına verdiği demeçlerinde sık sık İtalya ve Türkiye’nin ticari ortaklığını vurguladığını görmek mümkündür. Türkiye’nin, Akdeniz’deki en iyi ortaklarından biri İtalyanlardır. Dengeli ve çok çeşitli ortaklık ile Türkiye’de otomotiv, tarımsal gıda, altyapı, enerji, imalat, bankacılık ve savunma gibi tüm ana sektörlerde 1500’ün üzerinde İtalyan şirketinin faaliyet gösterdiğini İtalyan Ticaret Odası her fırsatta dile getirmektedir. İtalya’da üniversitelerin haftada en az 10-12 saat ücretsiz İtalyanca dersleri Uluslararası öğrencilere sunulmaktadır. Türkiye ve İtalya ticaret ortaklığı, birçok İtalyan üniversitelerinden mezun öğrencilere ortak şirketlerde iş fırsatı sunmaktadır.

İtalyan Mutfağı

İtalya’da okumak İtalyan mutfağının inceliklerini tatmak demek. Dünyanın her yerinde bilinip sevilip en zengin mutfaktır. Mutfağının zenginliği ülkenin her bir köşesinde farklı malzemeler ve yiyecekler kullanılması ile ilgilidir. Pizza Napoli ile, Biftek Floransa ile, Pici Makarnası Siena ile, Arrabbatia soslu Makarna Roma ile, Safranlı Pilav Milano ile, Tiramusu Treviso bölgesi ile özdeşleşmiştir .Ünlü Roma Dondurması, yüzyıllar önce İtalyanlar tarafından dağlardan indirilerek yapılmıştır. Şarap sofralarda günlük tüketilmektedir. İtalya’da sağlıklı beslenmenin sırrı, mutfaklarda hazır ve dondurulmuş ürünler kullanılmamasıdır.

Avrupa Birliği’nin Kurusu Üyesi Olması

Avrupa Birliği, 27 ülkeden oluşan ve topraklarının büyük kısmı Avrupa kıtasında yer alan siyasi ve ekonomik bir örgütlenmedir. AB ülkelerinde işsizlik oranı en dünya ülkeleri arasında en düşük olarak bilinmektedir. İtalya, Avrupa Birliği’nin Kurucu üyesi olup, Avrupa’nın en çok turist çeken ve uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapan cennetidir.

Oturum İzniyle Diğer Avrupa Ülkelerine Sınırsız Seyahat

İtalya, Avrupa’nın güneyinde bulunan en turistik şehirlere sahip bir cennettir. Ülkede toplu taşıma çok yaygındır, uluslararası öğrenciler ilk süreçte ‘Ulusal Uzun Dönem Eğitim Vizesi’ne sahip olup ardından oturum izinlerini alabilirler. Eğitim süresi ve mezuniyet ardından tüm Avrupa’yı çok ucuza Interrail bileti alıp trenlerle gezebilirsiniz.

Yasal Çalışma İzni ve Bir Yıl İş Arama Hakkı

İtalya’da okumak, mezuniyet sonrası kişiye çalışma iznini sahip olma şansı sunar. İtalya, Türk öğrencilere oturum izni aldıktan sonra haftada 20 saat çalışma izni vermektedir. Büyük şehirlerde İngilizce ile turistik mekanlarda daha çok çalışmak mümkündür fakat birçok işveren İtalyanca konuşma dilinde sahip olmanızı ister. Öğrenciler eğitim hayatını tamamladıktan sonra, 1 yıl iş aramak için kalabilir herhangi bir şirketle anlaşma yapıp kontrat yaparsa oturumunu uzun süre uzatabilir İtalya’da kalabilir. İtalya’da eğitim görmüş her öğrenci Mavi Diploma ile AB ülkelerinin hepsinde gerekli şartları sağlamaları halinde çalışabilirler.

Öğrenci Vizesi Kolaylığı

İtalya’nın köklü ve bin yıllık üniversiteleri dünyanın her yerinden öğrenciler kabul etmektedir. İtalya’da İngilizce veya İtalyanca olmak üzere okuma şansı vardır. İtalya’da birçok bölüm öğrencileri kendi bünyelerinde hazırladıkları giriş sınavları ile kabul etmektedir. Okullardan kabul alan öğrencilere vize sürecinde ebeveyn gelirine önem verilmektedir. İtalyan devleti öğrenciyi okutabilecek yeterli duruma gördüğü takdirde vize sürecini olumlu sonuçlandırmaktadır. Almanya ve birçok diğer Avrupa ülkeleri gibi yıllık en az 9 bin Euro’luk blok hesap istememektedir.

Detaylı bilgi almak ve başvuru, kayıt işlemleri, vize ve oturma izni ve konaklama hizmetlerini öğrenmek için +90 216 414 24 15 ve +90 532 384 24 15 numaralardan bizi arayabilir, Online Randevu Formunu doldurabilir veya kadikoy@pisaedu.com ’a mail atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
× Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?