Eğitim

PTE Academic

PTE Academic Hakkında Genel Bilgiler

PTE Academic diğer bir adıyla ‘Pearson Dil Testi’, ana dili İngilizce olmayanların İngilizce dil bilgisini değerlendirmeye ve doğrulamaya adanmış Pearson PLC grubunun bir birimidir. Bu dil testleri arasında PTE Academic dışında PTE General (eski adıyla London Tests of English) ve PTE Young Learners da yer alır.

Pearson Language Tests 2009 yılında GMAT’ten (Graduate Management Admission Test) sorumlu kuruluş olan Graduate Management Admisson Council (GMAC) onaylı Pearson Akademik İngilizce Testi (PTE Academic) kolunu kurdu. Test skoru  Common European Framework of Reference for Languages (CEFR)’da tanımlanan seviyelerde düzenlendi. PTE Academic aynı zamanda dünya çapında GMAT sınavını sunmaktan sorumlu Pearson Virtual User Environment (VUE) merkezleri aracılığıla sunuluyor.

PTE Academic (Pearson Test of English Academic) Nedir?

PTE Academic İtalya’daki birçok üniversite de dahil olmak üzere uluslararası geçerliliği olan, anadili İngilizce olmayan öğrencilerin akademik yeterliliklerini kanıtladığı bir sınavdır. PTE Academic, katılımcıların İngilizce anlama, konuşma ve yazma bilgisini ölçerek derecelendirir.

PTE Academic Sınav Yapısı Nasıldır?

PTE sınavı bilgisayar tabanlı bir sınavdır ve yapay zeka teknolojisiyle puanlandırılır. Sınav bölümü üçe ayrılır:

  • Konuşma ve yazma
  • Okuma
  • Dinleme

Konuşma ve yazma bölümü 93 dakika, okuma 41 dakika, dinleme bölümü 57 dakika sürer. Tek oturumda yapılan sınavda öğrencilere ikinci bölümü tamamladıktan sonra 10 dakika mola hakkı tanınmaktadır. Sınav ekranında bölümü tamamlamak için geriye kalan süre öğrenciye gösterilir. Öğrencilere verilen 10 dakikalık molaya katılımcının sisteme giriş ve masaya dönüş süresi de dahildir.

PTE Academics dinleme soruları aksanlı olarak da sorulabilmektedir. Ses ve video dosyaları yalnızca bir kez oynatılabilmektedir. Katılımcı sorular esnasında ses düzeyinde ayarlamalar yapabilir.

PTE Academic konuşma soruları sayesinde katılımcının nasıl konuştuğu ölçülür. Kişi mikrofon aracılığıyla sorulara cevap verir. Katılımcı soruları cevaplamadan önce kişiye uyarı sinyali verilir. Bu sinyalden sonra cevap vermek için 3 saniyeniz bulunmaktadır. Cevap verilmediği takdirde bir sonraki soruya geçilir. Burada önemli olan ve diğer sınavlarla arasında fark şudur; PTE Academic yapay zekâ ile değerlendirildiği için katılımcıların aksanları eksi olarak değerlendirilmez. Bu özelliği sayesinde ‘öğrenci dostu’ bir sınav olduğunu söyleyebiliriz.

PTE Academic yazma soruları ile İngilizce dil bilgisinde yazım yeteneğiniz ve bilginiz değerlendirilir. Katılımcının İngilizce dil bilgisi kurallarına hâkim olması beklenir. Her sorunun belirli bir cevap süresi bulunur. Eğer süre aşılırsa bir sonraki soruya geçilir.

Giriş Koşulları

Sınava girmek için aranan şart katılımcının 16 yaş ve üzerinde olmasıdır. Kişi 18 yaşından küçükse velisinin form doldurması gereklidir.

PTE Sınav Ücreti Ne Kadar?

Bu sınavın birden fazla versiyonu bulunmaktadır. PTE Academic Standart sınav ücreti 1200 TL, PTE UKVI 1280 TL, PTE Home A1, PTE Home A2 ve PTE Home B1 1080 TL’dir.

  • YEDAB üyesi olan acentalardan danışmanlık hizmeti alan tüm öğrencilere PTE Academic sınavı %10 indirimli!

PTE Academic Pisa Edu

PTE Sınav Seansı Son Başvuru Süresi Nedir?

Katılımcının başvuru yapmak sınav seansına 24 saat kalana kadar başvuru yapılabilir. Burada önemli olan kontenjanın olup olmamasıdır.

PTE Sınavına Nasıl Kayıt Olabilirsiniz?

Pisa Edu, PTE sınavları kayıtları için yetkilidir. Bizlerle iletişime geçerek hiçbir ekstra ücret ödemeden PTE Academic sınav kaydınızı olabilirsiniz.

PTE Test Merkezleri Nerelerdir?

PTE testi için İstanbul, Ankara, Adana, Denizli, Erzurum, İzmir ve Kıbrıs’ta merkezler bulunmaktadır.

İstanbul:

  • Yıldız Teknik Üniversitesi SEM
  • British Side English Language School
  • Pearson Professional Centers
  • İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü
  • Marmara Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Ankara:

  • Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
  • British Side Ankara

Adana:

  • Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Sarıçam Yerleşkesi

Denizli:

  • Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Erzurum:

  • Atatürk Üniversitesi

İzmir:

  • Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Kıbrıs:

  • ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü

PTE Academic Sınav Günü Neler Yapmalısınız?

Sınav saatinden yaklaşık 30 dakika önce merkezde hazır bulunmanız önemlidir. Bu süreçte sistem girişi ve diğer prosedürler halledilmektedir. Sınava 15 dakikadan fazla geç kalanların sınava alınmayacağını ve bu kişilere sınav harçlarının iadesinin yapılmayacağını belirtmiş olalım.

Sınav merkezine vardığınızda ana resepsiyon masasında sisteme girişinizi tamamlamalısınız. Masadaki görevli bilgilerinizi onaylar, kimliğinizi kontrol eder, biyometrik bilgilerini alır ve sınav kuralları ile yönetmeliklerinden bahseder.

Sınavı tamamladığınızda görevli sınavınızı doğru şekilde tamamlayıp tamamlamadığınıza bakar. Sınavdan çıktıktan sonra ana resepsiyon masasına geri dönmeyi unutmayın. Resepsiyonda görevli, ‘Sınav Tamamlama Onayı End of Test Confirmation’ çıktısını size iletir. Bu belge sınavınızı tamamladığınızı belgeler. Belgede sınav sonuç belgenizi nasıl ve ne zaman alacağınız yazar.

Sınavınızı engelleyen veya geciktiren teknik veya farklı bir sorun yaşarsanız, sınav merkezi çalışanı size bir referans numarası verir. Olayla ilgili tüm sorularınızda bu referans numaranızı kullanmanız gerekir. Eğer performansınızı etkileyenin sınav salonu ya da farklı bir durum olduğunu düşünürseniz salonu terke etmeden önce görevliye bunu bildirmelisiniz.

Detaylı bilgi almak ve başvuru, kayıt işlemleri, vize ve oturma izni ve konaklama hizmetlerini öğrenmek için +90 216 414 24 15 ve +90 532 384 24 15 numaralardan bizi arayabilir, Online Randevu Formunu doldurabilir veya kadikoy@pisaedu.com ’a mail atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
× Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?