Eğitim

İtalya Üniversiteleri 2022 IMAT ve Diğer Sınav Tarihleri Açıklandı

İtalya Üniversitelerine Giriş Sınav Tarihleri - 2022

İtalya üniversiteleri 2022 IMAT ve diğer sınav tarihleri açıklandı. İtalya’da eğitim almak isteyen öğrencilerin girmesi gereken ve İtalya Milli Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavların detaylı tarihlerini aşağıda bulabilirsiniz.

İtalya Üniversiteleri 2022 IMAT ve Diğer Sınav Tarihleri

Veterinerlik Sınavı 8 Eylül 2022 Perşembe
İtalyanca Tıp – Cerrahi ve Diş Hekimliği Sınavı 6 Eylül 2022 Salı
Mimarlık Sınavı 23 Eylül 2022 Cuma
Sağlık Bölümlerine Giriş Sınavı 15 Eylül 2022 Perşembe
İngilizce Tıp – Cerrahi ve Diş Hekimliği Sınavı (IMAT) 13 Eylül 2022 Salı
Eğitim Bölümlerine Giriş Sınavı 20 Eylül 2022 Salı
Sağlık Bölümleri Uzmanlık Giriş Sınavı 28 Eylül 2022 Çarşamba

İtalya’da Üniversite Eğitimi İçin Gerekli Şartlar

İtalya’da üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin öncelikli olarak 12 yıllık temel eğitimi tamamlamış ve Türkiye’de yapılan üniversite sınavına girerek her iki oturumda da baraj puanı aşmış olması gerekmektedir.

Bununla birlikte İtalya’da hazırlık eğitimi olmadığı için İngilizce bölümde eğitim almak isteyen öğrencilerin İngilizce, İtalyanca bölümde eğitim almak isteyen öğrencilerin İtalyanca B2 dil sertifikasına sahip olması istenir.

Bölümüne göre ulusal çapta yapılan sınavda başarılı olan öğrenciler o sene İtalya’da eğitim almaya başlayabilir.

İngilizce ve İtalyanca tıp, mimarlık, mühendislik hazırlık kurslarımızla bu sınavlara hazırlanabilirsiniz.

Konu anlatımlarına ek olarak yapılan deneme testleriyle eksiklerinizi görerek kendinize özel çalışma programları çıkarabilirsiniz.

İncelemeler

  • Denemeler
  • Birebir Özel Ders
  • Grup Dersleri
  • Sömestr Hazırlık Kursu
  • Yaz Hazırlık Kursu

Diğer Hizmetlerimiz

Öğrencilerimiz sınav için İtalya’da geldiklerinde onların karşılanması ve kalacak yerin ayarlanması gibi konularda da hizmet sunmaktayız. Kesin kayıt sürecindeyse öğrencilerimizin okul kaydını bizzat biz tamamlıyor, onlara tüm İtalya’daki bürokratik işlemlerinde, üniversiteye kayıt işlemlerinde, oturma izni ve sağlık sigortası başvurusunda, banka hesabının açılmasında destek olmaktayız. Pisa Edu olarak bu alanda en kapsamlı hizmet sunan danışmanlık şirketiyiz.

Detaylı Bilgi İçin

Kurslar, sınavlar, danışmanlık hizmetleri ve diğer detaylar için 0532 384 2516 nolu telefon numarasından bizimle iletişime geçebilir veya kadikoy@pisaedu.com adresine e-mail gönderebilirsiniz.

Detaylı bilgi almak ve başvuru, kayıt işlemleri, vize ve oturma izni ve konaklama hizmetlerini öğrenmek için +90 216 414 24 15 ve +90 532 384 24 15 numaralardan bizi arayabilir, Online Randevu Formunu doldurabilir veya kadikoy@pisaedu.com ’a mail atabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
× Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?