Üniversiteler

Cordon Bleu Mutfak Sanatları Okulu

Cordon Bleu Mutfak Sanatları Okulu (Scuola di Arte Culinaria Cordon Bleu)

Cordon Bleu Mutfak Sanatları Okulu logo

Cordon Bleu Mutfak Sanatları Okulu 1985 yılında kurulmuştur. İtalya’da hem profesyoneller hem de amatörler için ilk profesyonel aşçılık okuluydu. Yaklaşık otuz yıl sonra, okul artık uluslararası bir ortamda eğitim görmek isteyen öğrencilere adanmış akademik kurslar sunmaktadır. Cordon Bleu Mutfak Sanatları Okulu, Floransa’nın kalbinde, Ana Katedral’den sadece birkaç dakika uzaklıkta bulunan okula, her yıl dünyanın her yerinden yaklaşık 300 öğrenci katılmaktadır.

 

Kampüs ve Barınma

Cordon Bleu Mutfak Sanatları Okulu 30. yıldönümünü kutlamak için, yer değişikliği yapıldı. Büyük ve tarihle dolu 16. yüzyıl Floransa binasında 450 metrekarelik olan Palazzo Panciatichi Ximenes’te eğitimine devam etmektedir.

Bu yeni alan geniş, samimi ve iyi yapılandırılmıştır: üç sınıf, her zaman güncellenen en son nesil profesyonel ekipmanlarla yenilenen ve zenginleştirilen üç mutfak; ve öğrencilere sunulan tematik bir kütüphane bulunmaktadır.

Floransa’nın çoğu bölgesinde kiralayabileceğiniz oda ve daireler mevcuttur. Aylık oda fiyatları 350 ile 500 Euro arasında, aylık daire fiyatları ise 500 ile 1000 Euro arasındadır.

Floransa’da Yaşam

Floransa, orta İtalya’da bir şehir ve Toskana bölgesinin başkentidir.  Floransa, orta çağ Avrupa ticaret ve finans merkeziydi ve o dönemin en zengin şehirlerinden biriydi. Birçok akademisyen tarafından Rönesans’ın doğum yeri olarak kabul edilir ve “Orta Çağ Atinası” olarak adlandırılır. Çalkantılı siyasi tarihi, güçlü Medici ailesi tarafından yönetilen dönemleri ve çok sayıda dini ve cumhuriyetçi devrimi içerir.

Floransa, bugün yaşadığımız dünyayı değiştiren pek çok şeyle tanınır. Floransa, Rönesans’ın beşiği olarak sanatıyla, Michelangelo, Dante ve Da Vinci gibi ünlü eski sakinleri ve tabii ki Ponte Vecchio ve Duomo gibi ünlü yerleri ile tanınır.

Cordon Bleu Mutfak Sanatları Okulu Lisans Programları

  • İtalyan Mutfak Sanatları (İngilizce)

Yüksek Lisans Programları

  • İtalyan mutfak Sanat ve Bilimi (İngilizce)

Ücretler ve Burs Olanakları

  • Lisans eğitimi: 9.800 Euro
  • Yüksek lisans eğitimi: 7.000-10.000 Euro

Kabul Şartları

  • Türkiye’de 12 yıllık temel eğitimi veya bir üniversitenin ilk yılını tamamlamak.
  • ÖSYM tarafından yapılan YKS sınavında barajı geçmek.
  • İngilizce eğitim almak isteyenler için sözlü mülakat yeterli ise bu mülakatı geçmek ya da TOEFL/IELTS sahibi olmak.
  • İtalyanca eğitim almak isteyenler için konsolosluğun öngördüğü İtalyanca seviyesine gelmek.
  • Ayrıca kendi sınavını yapan üniversitelerde bu sınavdan başarılı bir puan almak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
× Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?